Acasă Blog

Caf Champions League: Esperance a câștigat după controversa Wydad VAR

0
Real Madrid

Finala Ligii Campionilor Africani a fost abandonată din cauza unei dispute asupra sistemului de arbitri asistați Video (VAR).Caf Champions League: Esperance a câștigat după controversa Wydad VAR

Piesa a fost oprită mai mult de o oră după ce Wydad Casablanca a refuzat să joace când VAR nu era disponibil să judece un egalizator dezaltat.

VAR a fost înființat pe partea de teren, dar jucătorii nu au fost spus că nu a fost de lucru, deși oficialii au fost conștienți.

Arbitrul a acordat apoi victoria de trei ori foștilor campioni Esperance.

Partea tunisiană conducea cu 1-0 (2-1 în total) în finala de sâmbătă, care s-a jucat pe două etape. VAR a fost folosit în primul picior de săptămâna trecută.

Dar în a doua etapă, capul lui Walid El Karti pentru Wydad a fost respins pentru o încălcare.

Wydad jucătorii au protestat la Gambia arbitru, cerând VAR fi folosit, și Confederația Africană de Fotbal (Caf) președintele Ahmad Ahmad a petrecut aproape 30 de minute în discuțiile cu oficialii de la încercarea de a obține joc repornit.

Cei 60.000 de spectatori din interiorul stadionului au așteptat o actualizare de 95 de minute, înainte ca arbitrul să acorde victoria echipei gazdă, care a păstrat titlul.

Într-o declarație, Caf a confirmat că va ține o ședință a Comitetului Executiv marți pentru a discuta despre incident.Arbitrul a acordat apoi victoria de trei ori foștilor campioni Esperance.

Este prima dată în istoria de 55 de ani a competiției Cluburilor africane de elită că un meci din seria finală home-and-away nu a fost finalizat.

Prima etapă de săptămâna trecută din Maroc l-a văzut pe arbitrul Caf hand, Gehad Grișa, interzicând șase luni plângerile marocanilor.

Esperance au fost neînvins tot sezonul, egalând realizarea echipei din 1994, devenind primul club care a câștigat competiția de două ori fără a pierde un meci.

Wydad s-ar putea confrunta acum cu o interdicție de doi ani de a concura în competiția Cluburilor continentale.”Dorim ca fotbalul feminin să devină mai mare și mai mare, dar trebuie să ne facem cât mai vizibili posibil. Suntem atât de puternici acum. Suntem un tren cu aburi, nu ne oprim…”

Apărătoarea Arsenal și Anglia Leah Williamson își trimite strigătul de luptă către lumea fotbalului feminin – nu din spatele unui podium, ci dintr-un scaun de pe un platou de filmare, unde este marea vedetă.

Aceasta este exact ceea ce în această vară este vorba pentru leoaice – fiind stele mari pe scena finală, performante pentru un public de milioane și ridicarea unui trofeu de aur în scena finală înainte de a începe muzica și rola de credite.

În acest caz, trofeul nu este un Oscar sau un BaftaÎn acest caz, trofeul nu este un Oscar sau un Bafta

(nu încă, oricum), ci Campionatul Mondial de fotbal feminin, iar în ultimele nouă luni camerele BBC Sport au urmărit exclusiv echipa și managerul lor, Phil Neville, în timp ce se pregătesc pentru finala din Franța, care începe vineri.

Iată cinci lucruri pe care le-am învățat uitându-ne la ” The England ‘s World Cup Lionesses”…

 

Hasan Ali Kaldirim: West Ham este interesat să semneze cu căpitanul Fenerbahce

0
Hasan Ali Kaldirim: West Ham este interesat să semneze cu căpitanul Fenerbahce

Hasan Ali Kaldirim: West Ham este interesat să semneze cu căpitanul FenerbahceWest Ham e interesat să-l semneze pe căpitanul Fenerbahce Hasan Ali Kaldirim.

Ciocanele au vorbit cu agentul jucătorului și BBC a fost informat că Turcia international Kaldirim dorește să avanseze în Premier League.

Partea stângă, care a fost legată de West Ham în 2017

Are o clauză de eliberare de 5 mn euro (4,42 m) în contractul său, care expiră în 12 luni.

Edimilson Fernandes a părăsit West Ham pentru partea germană FSV Mainz cu Lucas Perez mutându-se la Alaves în Spania.

Taxele din ambele transferuri nu au fost divulgate.

Născut în Germania, Kaldirim, 29 de ani, a fost la Fenerbahce din 2012, jucând anterior pentru Kayserispor.

Kaldirim are 30 de capace internaționale pentru Turcia și este singurul jucător Fenerbahce din echipa națională pentru calificările Euro 2020 din această săptămână împotriva Franței și Islandei.

El a marcat cinci goluri în 224 de apariții Super Lig pentru Fenerbahce.

Toate schimbările pentru ciocaneToate schimbările pentru ciocane

După ghidarea clubului la primul lor Top-10 finish din 2013, șeful West Ham Manuel Pellegrini a început remodelarea echipei sale.

La club au lansat deja Andy Carroll, Samir Nasri și Adrian, în timp ce aduce în plus portar acopere, prin Roberto și David Martin, fiul fostului Ciocane skipper Alvin, pe transferuri gratuite de la Espanyol si respectiv Millwall.

Swiss international Fernandes-care a petrecut sezonul trecut la loan at Serie A club Fiorentina-a avut 48 de apariții în prima echipă pentru Hammers, la care s-a alăturat de la Sion în 2016.

Copilul de 23 de ani a semnat un contract de patru ani cu Mainz.

Perez, care a fost semnat de Arsenal pentru 4 milioane de lire raportate în august 2018. s-a alăturat clubului spaniol Primera Division Alaves.

Spaniolul, de 30 de ani, a marcat șase goluri în 19 apariții pentru Hammers.

El a devenit primul substitut West Ham în 19 ani pentru a înscrie de două ori după ce a venit ca un substitut într-un meci Premier League când a netted un brace în câștig 3-1 peste Cardiff City în decembrie 2018.

Căpitanul Elveției, de 35 de ani, s-a alăturat tunarilor în iunie 2018 pentru un transfer gratuit de la Juventus, semnând un contract pe un an.

El a avut 23 de apariții în toate competițiile, cu singurul său gol pentru club care a intrat în Cupa Carabao.Toate schimbările pentru ciocane

“A fost o mare provocare și experiență fără un final fericit”, a declarat Lichtsteiner, care nu a jucat în înfrângerea finală de săptămâna trecută de la Europa League.

“Am fost aproape de a adăuga un capitol important la istoria acestui club uimitor. Dar să fii aproape, din păcate, nu e suficient. E greu de acceptat. Sunt foarte dezamăgit.

“Obiectivul nostru era să readucem Arsenal la cel mai înalt nivel internațional și să câștigăm trofee. Amândouă aparțin acestui club grozav.”

Lichtsteiner a mai jucat pentru Lille și Lazio înainte de a se alătura lui Juventus, unde a câștigat șapte titluri în Serie A în tot atâția ani.

Real Madrid “cel mai valoros club din Europa”, spune KPMG

0
Real Madrid

Real Madrid a depășit Manchester United și a fost numit cel mai valoros club european de fotbal, fiind de aproximativ 3,22 miliarde de euro (£ 2,91 miliarde), spune KPMG.

Clubul spaniol se află în topul studiului KPMG privind “valoarea întreprinderii”.

Raportul, bazat pe sezoanele 2016-17 și 2017-18, a studiat rentabilitatea, drepturile de difuzare, popularitatea, potențialul sportiv și valoarea stadionului.

Liga Campionilor Liverpool și Spurs se află pe pozițiile a șaptea și nouă în clasament.

Prezența scoțiană

Prezența scoțianăȘi finaliștii din Europa League Chelsea și Arsenal se află pe locul șase și opt.

Manchester City este pe locul cinci, ceea ce înseamnă că în top 10 există un total de șase cluburi englezești.

Real Madrid a câștigat Liga Campionilor în cele două sezoane pe care le acoperă datele. creșterea valorii întreprinderii cu 10%.

Celtic câștigător la triple în tribune este inclus în lista a 32 de cluburi majore, prima echipă din țară care este așa.

Andrea Sartori, șefa globală a sporturilor KPMG și autorul raportului, a declarat că valoarea globală a industriei fotbalului a crescut cu 9% în ultimul an.

“Valoarea totală a întreprinderilor celor 32 de cluburi principale este condusă în primul rând de o creștere totală cu 5% a veniturilor totale din exploatare”, a spus el.

“Pe de altă parte, costurile cu personalul au continuat să crească, iar raportul mediu al costurilor-venituri al cluburilor de vârf a crescut cu patru puncte procentuale, până la 63%”.

Top 10 cluburi europene după “valoarea întreprinderii”

  • Real Madrid – 3.224 miliarde de euro
  • Manchester United – 3.207 de miliarde de euro
  • Bayern Munchen – 2.696 de miliarde de euro
  • Barcelona – 2,676 miliarde de euro
  • Manchester City – 2.460 de miliarde de euro
  • Chelsea – 2,227 miliarde de euro
  • Liverpool – 2.095 de miliarde de euro
  • Arsenal – 2.008 miliarde de euro
  • Tottenham – 1,697 miliarde de euro
  • Juventus – 1.548 miliarde de euro

Sursa: KPMG

“Dominația absolută”

"Dominația absolută"Dl Sartori a adăugat: “La nivel de liga, Premier League a confirmat dominanța absolută, având nouă cluburi în top 32 și reprezentând 43% din valoarea totală totală”.

Celelalte trei cluburi engleze pentru a face lista în afara primelor 10 au fost West Ham United, Leicester City și Everton.

Între timp, Inter Milan (15) a urcat cinci locuri pentru a deveni al doilea cel mai valoros club din Italia, datorită creșterii cu 41% a valorii întreprinderii sale.

Anul acesta, 13 cluburi au fost evaluate în valoare de peste 1 miliard de euro, unul mai mult decât în ​​2018.

Și opt cluburi au raportat o valoare a întreprinderii de peste 2 miliarde de euro: cinci din Premier League, două din Spania și una din Germania.

La fel ca și celticul care intră în top 32 pentru prima dată, așa și clubul spaniol Villarreal, cu rivalii din La Valencia Valencia și cc din Turcia abandonând.