Caf Champions League: Esperance a câștigat după controversa Wydad VAR

Finala Ligii Campionilor Africani a fost abandonată din cauza unei dispute asupra sistemului de arbitri asistați Video (VAR).Caf Champions League: Esperance a câștigat după controversa Wydad VAR

Piesa a fost oprită mai mult de o oră după ce Wydad Casablanca a refuzat să joace când VAR nu era disponibil să judece un egalizator dezaltat.

VAR a fost înființat pe partea de teren, dar jucătorii nu au fost spus că nu a fost de lucru, deși oficialii au fost conștienți.

Arbitrul a acordat apoi victoria de trei ori foștilor campioni Esperance.

Partea tunisiană conducea cu 1-0 (2-1 în total) în finala de sâmbătă, care s-a jucat pe două etape. VAR a fost folosit în primul picior de săptămâna trecută.

Dar în a doua etapă, capul lui Walid El Karti pentru Wydad a fost respins pentru o încălcare.

Wydad jucătorii au protestat la Gambia arbitru, cerând VAR fi folosit, și Confederația Africană de Fotbal (Caf) președintele Ahmad Ahmad a petrecut aproape 30 de minute în discuțiile cu oficialii de la încercarea de a obține joc repornit.

Cei 60.000 de spectatori din interiorul stadionului au așteptat o actualizare de 95 de minute, înainte ca arbitrul să acorde victoria echipei gazdă, care a păstrat titlul.

Într-o declarație, Caf a confirmat că va ține o ședință a Comitetului Executiv marți pentru a discuta despre incident.Arbitrul a acordat apoi victoria de trei ori foștilor campioni Esperance.

Este prima dată în istoria de 55 de ani a competiției Cluburilor africane de elită că un meci din seria finală home-and-away nu a fost finalizat.

Prima etapă de săptămâna trecută din Maroc l-a văzut pe arbitrul Caf hand, Gehad Grișa, interzicând șase luni plângerile marocanilor.

Esperance au fost neînvins tot sezonul, egalând realizarea echipei din 1994, devenind primul club care a câștigat competiția de două ori fără a pierde un meci.

Wydad s-ar putea confrunta acum cu o interdicție de doi ani de a concura în competiția Cluburilor continentale.”Dorim ca fotbalul feminin să devină mai mare și mai mare, dar trebuie să ne facem cât mai vizibili posibil. Suntem atât de puternici acum. Suntem un tren cu aburi, nu ne oprim…”

Apărătoarea Arsenal și Anglia Leah Williamson își trimite strigătul de luptă către lumea fotbalului feminin – nu din spatele unui podium, ci dintr-un scaun de pe un platou de filmare, unde este marea vedetă.

Aceasta este exact ceea ce în această vară este vorba pentru leoaice – fiind stele mari pe scena finală, performante pentru un public de milioane și ridicarea unui trofeu de aur în scena finală înainte de a începe muzica și rola de credite.

În acest caz, trofeul nu este un Oscar sau un BaftaÎn acest caz, trofeul nu este un Oscar sau un Bafta

(nu încă, oricum), ci Campionatul Mondial de fotbal feminin, iar în ultimele nouă luni camerele BBC Sport au urmărit exclusiv echipa și managerul lor, Phil Neville, în timp ce se pregătesc pentru finala din Franța, care începe vineri.

Iată cinci lucruri pe care le-am învățat uitându-ne la ” The England ‘s World Cup Lionesses”…

 

Latest Posts

Ghidul începătorului pentru pariurile sportive

Pariurile sportive pot fi o activitate foarte distractivă și...

Pariuri sportive cu cote

Câștigând după Prin pariuri de fotbal putem fi fericit...

Caf Champions League: Esperance a câștigat după controversa Wydad VAR

Finala Ligii Campionilor Africani a fost abandonată din cauza...

Hasan Ali Kaldirim: West Ham este interesat să semneze cu căpitanul Fenerbahce

West Ham e interesat să-l semneze pe căpitanul Fenerbahce...

Real Madrid “cel mai valoros club din Europa”, spune KPMG

Real Madrid a depășit Manchester United și a fost...